Hartige cake

Hartige cake

Iedereen is dol op cake, maar na een tijdje heb je de meeste varianten wel geproefd. Voor de avonturiers onder ons: doe eens gek en probeer een hartige cake. Deze cake maak je met tomaat, pesto en geraspte gruyère. Eens wat anders, maar wel gegarandeerd lekker! Wie durft het aan?

Bereiding



1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

2. Laat de gepelde tomaten uitlekken en snijd ze in blokjes. Bak ze snel in een koekenpan in een beetje olijfolie tot het vocht verdampt is. Voeg zout en peper toe.

3. Klop intussen de eieren, bloem, het bakpoeder, de melk en de 90 ml olie in een kom tot een glad beslag.

4. Roer de geraspte kaas, blokjes tomaat, pompoenpitten en gedroogde tomaten erdoor.

5. Schenk het beslag in een ingevet cakeblik en bak de cake 45 minuten in de oven.

6. Doe voor kleine cakejes de ingrediënten in kleine vormpjes; deze cakejes bak je 15 minuten.


 

Voor 6 personen. Voorbereiding: 10 MIN. | Bedreiding: 45 MIN.

  • 100 g gepelde tomaten uit blik
  • 90 ml olijfolie + 1 eetlepel
  • 3 eieren
  • 150 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 ml melk
  • 100 g gruyère of emmentaler, geraspt
  • 2 eetlepels pesto
  • 25 g pompoenpitten
  • 5 gedroogde tomaten, gehakt
  • zout, versgemalen peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten