Halloumi is een heerlijke geitenkaas uit Cyprus, bomvol smaak. In dit recept combineer je de kaas met gegrilde groenten. Serveer met worstjes of een goed stukje witvis.
1. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een jampot en schud ze door elkaar.
2. Kook de tuinbonen in 5 minuten gaar. Laat ze uitlekken en afkoelen in koud water en verwijder dan de witte vliesjes.
3. Schep de halloumi, asperges en plakjes courgette door de olijfolie. Verhit een grillpan op hoog vuur en leg de asperges, plakjes courgette en halloumi erin. Rangschik alles op een schaal en sprenkel de dressing erover.
2 Personen
• 100 g tuinbonen, uit de diepvries
• 225 g halloumi, in plakjes
• klein bosje groene asperges, schoongemaakt en gesneden
• 2 courgettes, in de lengte in dunne plakjes
• 2 el olijfolie
• 2 sjalotjes, in dunne ringen
• 200 g kerstomaten, gehalveerd
• 1 el kappertjes
• handvol marjolein of oregano
• handvol peterselie
Dressing
• 3 el olijfolie
• 1 tl gedroogde oregano
• 1 tl honing
• 1 tl dijonmosterd
• 1 el appelazijn
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.