Halloumi-frietjes met fattoush

Halloumi-frietjes met fattoush

Als je nog nooit halloumi-frietjes hebt gegeten, grijp dan nu je kans. Als de kaas door bloem wordt gehaald en gefrituurd, gebeurt er iets ongelooflijks: de kaas wordt echt verrukkelijk. Ik weet dat gefrituurde kaas misschien niet het allergezondste recept is, maar als je er deze knapperige fattoush (Libanese salade) bij serveert, kun je je geweten een beetje sussen.

Bereiding



1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
 
2. Bestrijk het pita- of platbrood met een beetje olijfolie en bak het in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig. Laat het iets afkoelen en breek het in kleine stukjes.
 
3. Snijd de bindsla, de tomaten en de komkommer in kleine onregelmatige stukjes. Doe ze samen met de radijsjes, lente-ui, peterselie en munt in een kom. Voeg het citroensap, een flinke scheut olijfolie en zout en peper toe en schep alles goed door elkaar. Zet de fattoush apart terwijl je de halloumi-frietjes bereidt.
 
4. Vul een pan of friteuse voor maximaal een derde met zonnebloemolie en verwarm deze tot 180 °C. De olie is heet genoeg als een klein stukje brood dat in de olie wordt gegooid in 30 seconden goudbruin kleurt.
 
5. Snijd ondertussen de halloumi in frietjes. Meng de bloem met het paprikapoeder en hussel hier de halloumi doorheen. Bak de frietjes in porties in een paar minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op
keukenpapier, verdeel ze over borden en bestrooi ze met de sumak.
 
6. Schep de gebakken stukjes pita- of platbrood door de fattoush. Bestrooi de fattoush tot slot met de granaatappelpitjes en besprenkel de fattoush met de granaatappelmelasse en de yoghurt.
 
Flexi-variant
Voeg wat sardinefrietjes toe aan de halloumi. Bestuif 8 schoongemaakte sardines zonder kop met het bloemmengsel en frituur ze in 2-3 minuten goudbruin in de hete olie.
 

Voor 4 personen

Bereidingstijd 45 minuten

  • zonnebloemolie, om te frituren
  • 375 g halloumi
  • 2 el bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl sumak


Voor de fattoush

  • 1 pitabroodje of platbrood
  • extra vierge olijfolie
  • ½ krop bindsla
  • 3 rijpe tomaten
  • ¼ komkommer, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
  • 75 g radijsjes, gehalveerd of in vieren
  • 3 lente-uitjes, gesnipperd
  • klein bosje peterselie, fijngehakt
  • klein bosje munt, fijngehakt
  • sap van ½ citroen
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 4 el yoghurt






 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Nieuwsbrief