Groenteköfte

Groenteköfte

Drukke werkweer gehad? Deze makkelijke groentekföte tover je binnen no-time op tafel. Serveer ze met een warm naanbrood uit de oven. – Jammie

Ingredienten



1 Doe de doperwten in een vergiet en giet er kokend water over om ze te ontdooien. Giet de kikkererwten af en maal ze in een keukenmachine tot een bijna glad geheel. Voeg de doperwten toe, meng ze er kort door en doe het mengsel in een kom.

2 Schrap de wortel en rasp hem grof. Hak de koriander en chilipeper fijn. Doe de wortel, chilipeper en de helft van de koriander bij het kikkererwtenmengsel, gevolgd door de panko, garam
masala, knoflook en gember. Klop het ei los, voeg het toe en breng op smaak met zout en peper.

3 Meng het mengsel in de keukenmachine. Vorm er 12 ballen van en druk ze plat tot ze 4 cm brede ovalen. Houd zolang apart.

4 Verwarm de currypasta 30 seconden in een pan, klop dan de kokosmelk erdoor en breng het mengsel al kloppend langzaam aan de kook. Halveer de tomaatjes en doe ze in de pan, draai het vuur laag en laat de saus zachtjes koken terwijl je de köfte bakt.

5 Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de helft van de köfte in 2-3 minuten per kant goudbruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm terwijl je de rest bakt.

6 Serveer de köfte met de currysaus, strooi de overige koriander en gehakte cashewnoten erover en geef er warm naanbrood bij.

VOOR 12 STUKS



• 50 g diepvriesdoperwten

• 1 blik kikkererwten (à 400 g)

• middelgrote wortel

• bosje koriander

• 1 groene chilipeper

• 1 flinke el panko (paneermeel)

• 1 tl garam masala

• 1 tl gehakte knoflook

• 1 tl gemberpuree

• 1 middelgroot ei

• 1 el medium currypasta

• 400 ml kokosmelk

• 8 kerstomaatjes

• 3-4 el zonnebloemolie

• 1 el geroosterde cashewnoten

• naanbroden, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief