Wij zijn gek op granita! Met groene thee en verse munt tover je een heerlijk dessert op tafel.
1. Laat de theezakjes en citroenschijfjes 4–5 minuten trekken in 800 ml kokendheet water. Verwijder de zakjes en voeg 4 el suiker toe.
2. Laat de thee afkoelen en verwijder de citroen. Voeg evt. meer suiker toe. Schenk de thee in een ondiepe bak en zet in de vriezer.
3. Vergruis het ijs na 2 uur met een vork tot kristallen. Zet weer in de vriezer en maak het na enkele uren weer los.
4. Laat tot vlak voor het serveren in de vriezer. Stamp de munt met 2 el suiker fijn. Schep de granita in glazen en strooi de muntsuiker erover.
4 personen
• 4 zakjes groene thee
• ½ citroen
• 6–8 el suiker
• 1 bosje munt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.