Mounir Toub: ‘Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht en eigenlijk niet meer dan eieren in een pittige tomatensaus. De originele versie dan, want dit is de groene ToubToubversie’
1. Maak met een spiraalsnijder dikke slierten van de courgette.
2. Rooster het karwij- en komijnzaad 1 minuut in een droge koekenpan. Doe ze in een vijzel en wrijf ze met wat zout en peper fijn.
3. Verhit opnieuw de koekenpan. Verhit de olijfolie en bak de sucuk 2 minuten op laag vuur. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak ze 2-3 minuten mee.
4. Voeg de asperges, bimi en het specerijenmengsel toe en bak ze 2 minuten mee. Doe dan de courgette erbij, gevolgd door de spinazie en het limoensap. Roer tot de spinazie voor de helft is geslonken. Als het geheel wat droog wordt, kun je eventueel een scheutje water toevoegen.
5. Maak vier kuiltjes in het groenten-sucukmengsel en breek de eieren erin. Leg het deksel op de pan en laat op laag vuur zachtjes garen tot de eieren gestold zijn; dit duurt ongeveer 10 minuten.
6. Bestrooi tot slot met de peterselieblaadjes.
TIPS
Toub tip: Lekker met flatbread en een yoghurtdressing.
Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Extra nodig