We gaan voor lekker easy met deze gnocchi-ovenschotel met spinazie. Het lekkerste is met verse spinazie, die je even opbakt, maar je kunt het ook met diepvriesspinazie doen – zorg dan wel dat het overtollige ontdooivocht zoveel mogelijk is uitgelekt. Oh, en niet vergeten: je hoeft diepgevroren spinazie minder lang te bakken. Geniet van deze gnocchi-ovenschotel!
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Kook de gnocchi in 2-3 minuten gaar.
3. Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken in koud water, pel ze en snijd ze in plakjes.
4. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
5. Giet een klein scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de spinazie toe, snufje zout en peper erbij, de zongedroogde tomaatjes en gnocchi, even roeren en dan kan het vuur uit.
6. Vet een ovenschaal in en schep het gnocchi-mengsel in de schaal. Doe de spinazie erbij en verdeel de eieren over de bovenkant. Tot slot wat geraspte kaas erover.
7. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Voor 2 personen
Bereiding 15 min. + 15 min. in de oven
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.