Dit recept van vis-expert Bart van Olphen zet je in snel op tafel. Ze zilte smaak van ansjovis combineert goed met de gnocchi en de knapperige salieblaadjes maken het recept helemaal af.
1 Week de ansjovis in lauw water of lauwe melk. Dep droog.
2 Klaar de boter. Zet een steelpan op middelhoog vuur en smelt de boter volledig, zonder dat deze bruin wordt. Zet de pan naast het vuur. Schep met een lepel de witte melkbestanddelen uit de boter.
3 Zet de pan op het fornuis en draai het vuur middelhoog. Bak de blaadjes salie in de boter knapperig. Haal de pan van het vuur, schep de blaadjes uit de pan en leg op keukenpapier.
4 Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gnocchi over vier borden. Schenk de salieboter over de gnocchi en bestrooi met wat peterselie en peper.
5 Verdeel de salieblaadjes en de ansjovis over de gnocchi en dien direct op.
Recept: Bart van Olphen
4 personen
– 1 blikje ansjovisfilet in olijfolie van 50 g
– melk (om de ansjovis in te ontzilten)
– 250 g boter
– 1 bosje salie
– 500 g gnocchi
– platte peterselie
– witte peper uit de molen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.