Varieer naar hartenlust met de groente in dit gerecht: neem sugarsnaps in plaats van peultjes, voeg repen paksoi, roosjes broccoli of sperziebonen toe, vervang de stukjes lente-ui door reepjes prei enzovoort.
Meng in een kom soja, sherry, citroen- of limoensap, Honing, gember en knoflook en voeg ongeveer 2 eetlepels water toe. Schep de kipreepjes hierdoor en laat alles 15 minuten intrekken.
Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze uitdampen op een vel keukenpapier.
Neem de kipreepjes uit de marinade, laat uitlekken en bewaar het marineervocht.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kipreepjes 2-3 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de wok.
Voeg de reepjes wortel en halve peultjes toe en schep ongeveer 1 minuut om.
Voeg de stukjes lente-ui en taugé toe en roerbak samen nogmaals 1 minuut.
Voeg de stukjes kip en de amandelen toe.
Schenk 4-6 eetlepels water bij het marineervocht en los hierin de maïzena op. Schenk dit al omscheppend in de pan en laat nog even goed doorwarmen.
TIP: Deze gewokte kip smaakt lekker met rijst of met mie.
–
Dit recept komt uit het kookboek ‘Koken met Janny’ van Janny van der Heijden (€ 29,99, Kosmos Uitgevers).
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.