‘Een heerlijke, gezonde snack vol met eiwitten en goede vetten. Ideaal om rond te delen op een feestje’, aldus Rens Kroes.
1. Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Doe dit het liefst op tijd, zodat ze goed afgekoeld zijn op het moment dat je ze gaat verwerken. Pel de koude eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
2. Verwijder de dooiers, doe ze in een kom en leg de eiwithelften op een mooie schaal. Voeg avocado, appelazijn, olijfolie, kerrie-, paprikapoeder, sojasaus, mosterd, zout en peper bij de eierdooiers, knijp het teentje knoflook boven de kom uit en mix alles tot een mooi glad geheel.
3. Vul de helften met het mengsel met een lepel of slagroomspuit. Serveer op een grote schaal en garneer met fijngesneden bieslook of peterselie.
Dit is een recept van Rens Kroes. Meer recepten van Rens Kroes? Bestel nu één van haar boeken, zoals Powerfood (€19,99, Uitgeverij Spectrum) of On the Go (€14,99, Uitgeverij Spectrum).
Meer informatie over Rens Kroes? Ga naar haar website, of volg haar op Instagram, Facebook en YouTube.
[Credits: tekst, recepten en fotografie Rens Kroes]
Voor 12 stuks:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.