Gevulde eieren

Gevulde eieren

‘Een heerlijke, gezonde snack vol met eiwitten en goede vetten. Ideaal om rond te delen op een feestje’, aldus Rens Kroes.

Bereiding



1.  Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Doe dit het liefst op tijd, zodat ze goed afgekoeld zijn op het moment dat je ze gaat verwerken. Pel de koude eieren en snijd ze in de lengte doormidden.

2. Verwijder de dooiers, doe ze in een kom en leg de eiwithelften op een mooie schaal. Voeg avocado, appelazijn, olijfolie, kerrie-, paprikapoeder, sojasaus, mosterd, zout en peper bij de  eierdooiers, knijp het teentje knoflook boven de kom uit en mix alles tot een mooi glad geheel.

3. Vul de helften met het mengsel met een lepel of slagroomspuit. Serveer op een grote schaal en garneer met fijngesneden bieslook of peterselie.

Dit is een recept van Rens Kroes. Meer recepten van Rens Kroes? Bestel nu één van haar boeken, zoals Powerfood (€19,99, Uitgeverij Spectrum) of On the Go (€14,99, Uitgeverij Spectrum).
 
Meer informatie over Rens Kroes? Ga naar haar website, of volg haar op Instagram, Facebook en YouTube.
 
[Credits: tekst, recepten en fotografie Rens Kroes]
 

Voor 12 stuks:

  • 6 eieren
  • 1 rijpe avocado
  • ½ tl appelazijn
  • 2 tl olijfolie
  • ½ tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zoete sojasaus
  • 2 tl mosterd
  • snufje zeezout en zwarte peper
  • 1 teentje knoflook


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief