Dit eenvoudige gerecht is altijd een succes! Zoals in veel Italiaanse recepten is slechts een handjevol basisingrediënten gecombineerd tot iets verrukkelijks. We zijn dol op de knapperige textuur van het broodkruim en de toevoeging van parmezaanse kaas.
1 Verwarm de oven voor op 180 ˚C (gasovenstand 4). Breng een grote pan water aan de kook (de courgettes moeten er ruim in passen).
2 Meng in een kom het broodkruim en de parmezaan met een van de eieren, de knoflook en de peterselie. Als het mengsel te kruimelig is, doe je er precies genoeg van het tweede ei bij om het te binden. Breng op smaak met zout en peper.
3 Blancheer de courgettes ongeveer 2 minuten in het kokende water. Neem uit het water, dep droog en leg op een bakplaat. Lepel het broodkruimmengsel in de courgettehelften.
4 Besprenkel met de olie en bak 20 tot 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Tip Het broodkruimmengsel kan ook worden gebruikt om andere groente mee te vullen, zoals paprika, uien, tomaten of aubergine.
2-3 personen
• 3 courgettes, in de lengte doorgesneden, zaadjes verwijderd
• 100 g broodkruim
• 100 g versgeraspte parmezaan
• 1-2 middelgrote eieren
• 1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
• handvol gehakte verse peterselie
• 2 el olijfolie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.