Geroosterde zoete aardappel met feta 

Geroosterde zoete aardappel met feta 

Ik moet iets opbiechten: ik was de citroenen vergeten toe te voegen toen de foto op de bladzijde hiernaast werd genomen, omdat ik ze niet op mijn lijst met ingrediënten had gezet (aangepast). Dit gebeurt. Maar vergeet dus niet om ze in dit gerecht te doen, want de geblakerde citroen geeft een heerlijke smaak aan de aardappels en de feta en bovendien kun je ze uitknijpen en dan heb je gelijk een lekker scherpe dressing.

Bereiding



1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Meng de aardappelen met 2 eetlepels olijfolie en het zeezout in een braadslede die groot genoeg is om met een enkele laag te bedekken (gebruik 2 braadsledes als je grootste braadslede te klein is.)
 
2. Doe de gehalveerde knoflook en partjes citroen in de braadslede. Verdeel de feta, kruiden, knoflook en de resterende olie en maal er een flinke snuf peper overheen. Zet 30 minuten in de oven.
 
3. Dien heet op en knijp de geblakerde citroenen uit over het gerecht als dressing. Geef er wat koude yoghurt bij.


 

Bijgerecht voor 4-6 personen. Voorbereiding: 10 minuten. Oven: 30 minuten

  •  750 g zoete aardappels, geschild en in halvemaantjes van 5 mm
  • 2½ eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel zeezout
  • 1 bol knoflook, gehalveerd
  • 1 citroen, in partjes
  • 400 g feta, in grove stukken
  • 8-9 takjes verse oregano, de blaadjes
  • 2-3 takjes van rozemarijn
  • versgemalen zwarte peper
  • naturel yoghurt, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten