Ik moet iets opbiechten: ik was de citroenen vergeten toe te voegen toen de foto op de bladzijde hiernaast werd genomen, omdat ik ze niet op mijn lijst met ingrediënten had gezet (aangepast). Dit gebeurt. Maar vergeet dus niet om ze in dit gerecht te doen, want de geblakerde citroen geeft een heerlijke smaak aan de aardappels en de feta en bovendien kun je ze uitknijpen en dan heb je gelijk een lekker scherpe dressing.
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Meng de aardappelen met 2 eetlepels olijfolie en het zeezout in een braadslede die groot genoeg is om met een enkele laag te bedekken (gebruik 2 braadsledes als je grootste braadslede te klein is.)
2. Doe de gehalveerde knoflook en partjes citroen in de braadslede. Verdeel de feta, kruiden, knoflook en de resterende olie en maal er een flinke snuf peper overheen. Zet 30 minuten in de oven.
3. Dien heet op en knijp de geblakerde citroenen uit over het gerecht als dressing. Geef er wat koude yoghurt bij.
Bijgerecht voor 4-6 personen. Voorbereiding: 10 minuten. Oven: 30 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.