Dit recept lijkt wellicht wat ingewikkeld, maar dat valt reuze mee! Terwijl de tomaten lekker in de oven zitten, kun jij rustig de mosselen stomen. Serveer met een stuk knapperig stokbrood – dat neemt de saus zo lekker op.
1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Verdeel de tomaten over een braadslee, bestrooi ze met het venkelzaad, de knoflook en chilipeper plus wat zout, en bedruppel ze met 2 eetlepels van de olijfolie. Schep de tomaten even om en rooster ze 35–40 minuten in de oven, tot ze gekaramelliseerd en nog lekker sappig zijn.
2. Fruit de uisnippers in de rest van de olie in een grote pan met deksel op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg de mosselen en witte wijn toe, breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat de mosselen in ongeveer 3 minuten open stomen (gooi ongeopende exemplaren weg).
3. Schep de tomaten en peterselie erdoor. Geef er stokbrood bij.
4 personen
• 500 g gemengde tomaten, grote gehalveerd
• 2 tl venkelzaad
• 3 tenen knoflook, gehakt
• 1 rode chilipeper, in plakjes
• 3 el olijfolie
• 1 ui, gesnipperd
• 1 kg mosselen, schoongemaakt
• 250 ml droge witte wijn
• handvol peterselieblaadjes, grof gehakt
• stokbrood, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.