Geroosterde spruitjes met pomelo 

Geroosterde spruitjes met pomelo 

Dit recept voor geroosterde spruitjes met pomelo komt uit het boek Plenty van Yotam Ottolenghi. De meester in het combineren van smaken, die veelal een bijzonder gerecht opleveren. Ben jij fan van zijn kookkunsten? Dan kun je deze geroosterde spruitjes maken, uiteraard, maar er is nog veel meer op onze site waarvan Yotam de recepten met ons deelden. Kijk hier maar eens!

Bereiding



1. Breng de suiker met de kaneel, het steranijs en 100 ml water tegen de kook aan. Laat 1 minuut zacht koken tot de suiker is opgelost. Neem dan de pan van het vuur, roer er 1 eetlepel citroensap door en laat afkoelen.

2. Pel de pomelo en verwijder het witte, bittere vlies. Verdeel de vrucht in parten en breek het vruchtvlees boven een kom in kleinere stukken. Giet wat afgekoelde siroop over de partjes pomelo. Laat minstens een uur marineren – schep regelmatig om.

3. Verwarm de oven op 220 °C. Blancheer ondertussen kort de spruitjes en sjalotten. Giet ze af, spoel ze kort onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de spruitjes en sjalotten doormidden of in vieren zodat alles van gelijke grootte is, en doe alles met 3 eetlepels olie, ½ theelepel zout en wat zwarte peper in een kom. Laat even kort intrekken en spreid het mengsel dan uit op een bakplaat. Rooster het 20 minuten in de oven tot de spruitjes goudbruin en beetgaar zijn. Laat afkoelen.

4. Haal de kaneelstokjes en steranijs uit de kom met pomelo, giet de pomelo boven een kom door een zeef en bewaar de opgevangen siroop. Doe vlak voor het opdienen de sjalotten, spruitjes, pomelo en koriander in een grote mengkom. Voeg de overgebleven 2 eetlepels olijfolie, citroensap, 1 eetlepel pomelomarinade en ¼ theelepel zout toe. Meng alles luchtig door elkaar en serveer de salade.
 

Voor 4 personen

  • 100 g kristalsuiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 stuks steranijs 
  • 3 el citroensap 
  • grote pomelo à 900 g (300 g na het schillen en loshalen van de partjes)
  • 600 g spruitjes, schoongemaakt
  • 250 g sjalotten, gepeld
  • 75 ml olijfolie 
  • flinke hand korianderblaadjes, fijngehakt




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief