Gemarineerde ansjovis

Gemarineerde ansjovis

Verse ansjovis is niet altijd even goed verkrijgbaar. Vervang ze eventueel door verse sardines.

Bereiding



1. Meng voor de marinade de olijfolie in een kom met de wittewijnazijn, knoflook, peterselie en rode chilipeper. Pers het sap van de halve citroen erboven en breng het geheel op smaak met zout en peper.

2. Leg de ansjovis of sardines met de huidkant naar boven op een lage schaal en sprenkel de marinade eroverheen. Dek de schaal af en laat 3-4 uur afgedekt in de koelkast marineren zodat de smaken goed kunnen intrekken.

3. Haal de ansjovisfilets een half uur voor serveren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Strooi er eventueel nog wat extra gehakte peterselie over en geef er genoeg cocktailprikkers bij.

Uitdelen maar!

Dit is een recept van Bart van Olphen. 

[Credits: fotografie David Loftus]

 

Voor 4 personen:

  • 80 ml olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • ½ citroen
  • 320 g verse ansjovisfilets (of sardinefilets)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet