Gekruide paneerballetjes met yoghurt

Gekruide paneerballetjes met yoghurt

Deze balletjes zijn zo verslavend dat ze niet legaal zouden mogen zijn: een knapperig, donker korstje, zacht vanbinnen en lekker gekruid. Je kunt de hoeveelheden prima verdubbelen, want met zijn vieren zijn ze zo op.

Bereiding

1. Schep alle ingrediënten, behalve de yoghurt en limoen, in een grote kom met elkaar om. Proef en voeg eventueel wat extra van de smaakmakers toe. Vorm met je handen ovale balletjes van het mengsel (zoals op de foto) en druk ze stevig aan, zodat ze niet uit elkaar vallen op de barbecue. Leg de balletjes minstens 1 uur (of een nacht) in de koelkast.

2.Vet de grill goed in met olie om te voorkomen dat de balletjes aan de grill blijven kleven. Gril ze dan 8-10 minuten op een goed hete barbecue, tot ze rondom goudbruin en krokant zijn; keer ze elke paar minuten voorzichtig om.

3. Doe de balletjes meteen op met de yoghurt en partjes limoen.

Binnen koken: Bak de paneerballetjes 15-20 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven en zet ze daarna kort onder de hete grill.

 

De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier. 

Voor 4 Personen | Voorbereiding: 20 minuten + 1 uur koelen Bereiding: 10 minuten

  • 225 g paneer (Indiase kaas)
  • geraspt 100 g koude, gare aardappels
  • geprakt 30 g verse koriander fijngesneden
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl versgemalen
  • zwarte peper
  • 3 verse kerrieblaadjes, fijngesneden (optioneel)
  • 1 el olijfolie of neutrale olie, plus extra om te bestrijken
  • 1 scharreleidooier
  • yoghurt en partjes limoen, voor erbij.

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief