Kersen liggen maar voor een korte periode in de winkel. Met dit basisrecept voor gekaramelliseerde kersen kun je alle kanten op: serveer met yoghurt of ijs, of maak laagjes met chocoladecake en room.
1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
2. Doe de kersen in een grote braadslee, bestrooi met suiker, besprenkel met amaretto of cognac; voeg de steranijs toe.
3. Schep de kersen om, spreid ze in één laag. Verhit 2–3 minuten onder de grill.
4. Schep weer om en gril de kersen 3–4 minuten of tot ze zijn gekaramelliseerd.
4 personen
• 500 g kersen, ontpit
• 4 el suiker
• scheutje amaretto of cognac
• 4 stuks steranijs
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.