Deze hartige taart is heerlijk met lekker veel seizoensgroente ! Serveer hem als lunchgerecht of met een salade als hoofdgerecht.
1. Verwarm de oven voor op 220 °C en belkeed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter in een pan met 1 el olie. Voeg de prei en tijm toe en laat 10 min. bakken. Doe de courgettes in een kom, voeg zout en peper toe en schep om met 1 eetlepel olie. Rol het deeg uit tot een lap van 15 x 30 cm. Snijd de randen recht, kerf er een rand in van 2 cm en bestrijk met melk.
2. Verdeel de prei en courgettes binnen de rand en bedek met kaas. Schuif het deeg op de bakplaat en bak 12 min. Blancheer de erwten en sugarsnaps 3 min. Spoel af met water, laat uitlekken en leg op de taart. Meng de overgebleven olie, azijn, honing en mosterd en geef deze dressing bij de taart.
4-6 personen
• 25 g boter
• 80 ml olijfolie
• 2 preien, alleen het witte deel, in ringen
• 2 takjes tijm, blaadjes afgehaald
• 2 courgettes, in repen geschaafd, zonder het zachte deel
• 375 g bladerdeeg op rol
• 120 g geitenkaas, in plakken
• 2 el melk
• 150 g verse of diepvriesdoperwten
• 150 g sugarsnaps
• 1 el rodewijnazijn
• 2 tl vloeibare honing
• 1 tl dijonmosterd
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.