Is het geen plaatje, dit gerecht? Bourgondisch genieten ten top! Asperges gaan heel goed samen met ei en in dit recept pocheren we het eitje en serveren we het met asperges, parmezaan, toast en muntblaadjes. Hier lees je meer over het perfect pocheren van een eitje.
1. Breng een pan water met wat zout aan de kook, draai het vuur laag en laat het water zachtjes koken. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en rooster hierin het brood.
Leg elke snede brood op een bord en bedruppel met olijfolie. Gril de asperges een paar minuten per kant, bestrooi ze met het
paprikapoeder en verdeel ze over de sneden geroosterd brood.
2. Pocheer ondertussen de eieren 3 minuten in het zachtjes kokende water. Neem ze eruit met een schuimspaan. Laat ze uitlekken en leg ze op de asperges. Rasp de parmezaan erover en bestrooi het geheel met de muntblaadjes.
Per portie 278 kcal, 11,7 g vet (2,6 g verzadigd), 15,8 g eiwit, 25,1 g koolhydraten, 2,9 g suikers
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.