“Groene asperges zijn het hele jaar verkrijgbaar, witte (Hollandse) alleen vanaf de tweede donderdag in april tot 24 juni. De witte groeien onder de grond (daarom blijven ze wit), de groene en ook wel paarse groeien boven de grond. In bijna alle gevallen moeten asperges eerst geschild worden, alleen bij dunne groene hoeft dat niet. In verband met de verkrijgbaarheid het hele jaar ben ik in de receptuur uitgegaan van groene.” Aldus Julius Jaspers in groente op de BBQ.
1. Leg 5 asperges tegen elkaar aan en duw aan onder- en bovenkant een satéprikker door de stelen.
2. Smeer de aspergematjes aan beide zijdes in met olijfolie en bestrooi met zout.
3. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hier 4 tot 6 kwarteleitjes tegelijk in tot al het wit gestold is. Herhaal dit met de rest van de eitjes (de eitjes breken met een scherp mesje gaat makkelijker dan op de rand van de koekenpan).
4. Gril de matjes aan beide zijdes krokant. De asperges morgen best nog een beetje een bite hebben. Serveer met tomatensalsa, kwarteleitjes en wat geraspte Parmezaanse kaas.
Tomatensalsa met kappertjes:
1. Snijd de tomaten kruiselings in aan de onderkant, dompel ze 30 seconden in kokend water en daarna meteen in ijswater en trek met een mesje de losse vellen van het vlees.
2. Snijd het hart uit de tomaten en verwijder de zaden.
3. Snijd het vlees van de tomaat in kleine blokjes (brunoise) en meng met rode ui, Spaanse peper, kappertjes en olijfolie.
4. Laat 15 minuten staan en breng op smaak met zout en peper.
Voor 6 personen, 25 minuten voorbereiding, 15 minuten bereiding.
*Leg de satépennen als ze van bamboe zijn 30 minuten van tevoren in een bakje water met een schoteltje erop om ze ook echt onder water te houden, dan verbranden ze minder snel. Doen ze dat toch, leg dan onder de houten puntjes een reepje driedubbel gevouwen aluminiumfolie.
Tomatensalsa met kappertjes:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.