Gefrituurde kokos-bananen

Gefrituurde kokos-bananen

Deze snack van gefrituurde kokos-banaan is misschien iets meer werk, maar dat is-ie meer dan waard. Zorg ervoor dat het krokante laagje niet zompig wordt, door hete olie te gebruiken en het liefst vers. En daarnaast: laat de gefrituurde kokos-bananen goed uitlekken op keukenpapier. Maak af met poedersuiker en als je het lekker vindt gesmolten chocolade. Je eet je vingers erbij op, wedden?!

Bereiding



1. Zeef de bloem, maizena en het zout boven een kom, voeg de kristalsuiker toe en vermeng. Klop in een andere kom de melk, eieren en het kokosextract door elkaar. Voeg dit mengsel toe aan het bloemmengsel en klop tot een glad beslag.

2. Snijd de bananen dwars doormidden.

3. Schenk de olie in een middelgrote pan met deksel en warm langzaam op, op laag tot matig vuur. Kijk of de olie warm genoeg is door er een klein beetje beslag in te laten vallen. Als dat meteen sist, is de temperatuur goed.

4. Doop elke halve banaan in het beslag en laat dan langzaam en voorzichtig met een tang of twee vorken in de hete olie glijden. Bak aan beide kanten circa 1 minuut. Leg de gebakken bananen op keukenpapier zodat overtollige olie wordt geabsorbeerd en leg dan op een bord.
Bestuif met poedersuiker, besprenkel met chocoladesaus en dien meteen op.
 

Voor 8 stuks

  • 90 g tarwebloem
  • 30 g maizena
  • snufje zout
  • 2 tl fijne kristalsuiker
  • 70 ml melk
  • 2 kleine eieren
  • 4 druppels kokosextract
  • 4 middelgrote, overrijpe bananen
  • 400 ml olie


Opdienen met:

  • 2 el poedersuiker
  • chocoladesaus




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief