Heb je de recepten van worstenmaker Samuel Levie al gespot op onze site? Dit is weer zo’n juweeltje: gedroogde worst met oer-Hollandse andijvie. Of is het misschien wel Italiaans? Samuel: ‘In Italië worden bladgroenten als cime di rapa, brocoletti en andijvie vaak geserveerd met ansjovis en peperoncini (gedroogde pepertjes). Tijdens onze stage bij de Toscaanse slagerij Savigni’s kwamen we erachter dat gedroogde chiliworst er ook heerlijk bij is.’
1. Snijd de andijvie in de lengte in vieren en kook de groente 2 minuten in ruim kokend water.
2. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en voeg de knoflook, verkruimelde peperoncini en blokjes worst toe. Bak tot de knoflook een beetje verkleurt, maar niet te veel, dan wordt hij bitter. Schenk er flink wat olijfolie bij.
3. Giet de andijvie af in een vergiet, laat goed uitlekken en schep hem in de pan bij het worstmengsel. Roer alles goed door zodat de smaken intrekken en knijp de halve citroen erboven uit. Serveer meteen.
Credits recepten Samuel Levie Fotografie Saskia van Osnabrugge
4-6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.