Wat is er lekkerder dan met vrienden en familie genieten van deze gebraden kip met salieaardappels! Serveer er geroosterde groente of een salade bij.
1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Roer de sjalotsnippers, olie, azijn, sojasaus en salie door elkaar. Voeg de stukken kip plus zout en peper toe. Laat afgedekt 20 minuten staan in de koelkast.
2. Doe de stukjes aardappel in een braadslee en verdeel de kip erover met het vel naar boven, en giet de marinade erbij. Braad de kip en de aardappelstukjes 20 minuten. Verlaag de temperatuur naar 200 °C, schep alles door elkaar en zet terug in de oven. Laat de stukken kip in nog eens 20 minuten goed gaar worden en serveer.
4 PERSONEN
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.