Gebraden kip met salieaardappels

Gebraden kip met salieaardappels

Wat is er lekkerder dan met vrienden en familie genieten van deze gebraden kip met salieaardappels! Serveer er geroosterde groente of een salade bij.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Roer de sjalotsnippers, olie, azijn, sojasaus en salie door elkaar. Voeg de stukken kip plus zout en peper toe. Laat afgedekt 20 minuten staan in de koelkast.

2. Doe de stukjes aardappel in een braadslee en verdeel de kip erover met het vel naar boven, en giet de marinade erbij. Braad de kip en de aardappelstukjes 20 minuten. Verlaag de temperatuur naar 200 °C, schep alles door elkaar en zet terug in de oven. Laat de stukken kip in nog eens 20 minuten goed gaar worden en serveer.

4 PERSONEN

  • 200 g sjalotjes, gepeld, gesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 3 el rodewijnazijn
  • 1 el sojasaus
  • blaadjes van 4 takjes salie
  • 8 kipkarbonades, met vel
  • 400 g aardappels, in de lengte in stukjes van 1,5 cm

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief