Dit is een geweldig recept om buiten te maken, perfect voor op de barbecue of in folie op open vuur. Als je er vlees bij wilt, dan kun je wat dikke plakken chorizo toevoegen aan de linzen vlak voor je ze weer terugzet in de oven.
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een ovenschaal met een groot stuk bakpapier of aluminiumfolie, of gebruik een ovenzak.
2. Leg de zoete aardappel in de beklede ovenschaal. Vouw het pakket stevig dicht (zie blz. 10-11) en bak het 1 uur in de oven. Als je een ovenzak gebruikt, snijd dan wat sneetjes in de bovenkant om stoom te laten ontsnappen.
3. Meng intussen de linzen met het grootste deel van de peterselie, de chilivlokken, citroenrasp en -sap en een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
4. Haal de aardappels uit de oven, pak voorzichtig uit. Snijd ze bijna door de helft, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Doe de boter in het midden van iedere aardappel, schep hier het linzenmengsel op en leg de plakjes geitenkaas erop. Bak dit nog onbedekt 15 minuten tot de geitenkaas is gesmolten en goudbruin wordt.
5. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met een flinke schep zure room.
Voor 2 personen
Voor erbij: zure room
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.