Gebakken portobello’s met puy-linzen

Gebakken portobello’s met puy-linzen

Hete, sappige paddenstoelen uit de oven smaken heerlijk als je ze vult met puy-linzen en een pikante citroendressing.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190 graden/ gasstand 5.

1. Verwarm de oven voor op 190 °C / gasstand 5.

2. Snijd de steeltjes van de portobello’s en gooi ze weg. Leg de portobello’s met de open kant naar boven op een bakplaat met een opstaande rand (voor het vocht). Schenk wat olijfolie in een schaaltje en bestrijk elke portobello ermee. Bestrooi ze met zout en peper en bak ze 15-20 minuten in de oven tot ze donker, gaar en sappig zijn.

3. Doe ondertussen de linzen in een pan, schenk er koud water over en breng aan de kook. Draai het vuur wat lager en laat 10-15 minuten sudderen tot ze gaar zijn maar wel hun vorm behouden.

4. Giet de linzen af en laat ze weer in de hete pan glijden. Voeg direct de rest van de ingrediënten voor de linzenvulling toe met wat zout en peper. Schep goed om.

5. In de oven is veel vocht uit de portobello’s vrijgekomen. Schenk dit grotendeels in een maatbeker – gooi het niet weg.

6. Leg de portobello’s op een warme platte schaal en schep de linzen erop. Besprenkel met het kookvocht van de portobello’s en serveer.

7. Lekker met gekneusde aardappel.

Variaties: groente Schep de linzenvulling op andere gebarbecuede of gegrilde groenten, zoals dikke plakken venkel of courgette, of in vieren gesneden gegrilde slakropjes. 

Dit recept komt uit het boek ‘Heel veel veg’ van Hugh Fearnley Whittingstall (€24,99, Becht).
 

Voor 4:

  • 8-12 portobello’s (2-3 per persoon)
  • olijfolie, om te bestrijken
  • zeezout en zwarte peper




Voor de linzenvulling:

  • 75 g puy-linzen
  • 1 kleine teen knoflook fijngesnede
  • 1 kleine sjalot, gesnipperd
  • 1 el kappertjes, afgespoeld, uitgelekt, fijngesnede
  • 2 el fijngesneden bladpeterselie, bieslook of kervel
  • ½ tl mosterd
  • fijngeraspte schil en sap van ½ citroen
  • 50 ml extra vergine olijfolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief