Deze luxe zoute karamel is zo romig dat het moeilijk te geloven is dat de saus zuivelvrij is.
1. Maak de saus: doe de suiker in een pan en warm 2 minuten zachtjes op; roer af en toe. Schenk de kokosmelk erbij en breng al roerend aan de kook.
2. Draai het vuur laag en laat het mengsel 15-20 minuten zacht koken; roer af en toe. Als het mengsel kleverig is en dikker wordt, haal je de pan van het vuur en roer je het vanille-extract en zout door de saus. Laat voor gebruik afkoelen tot kamertemperatuur.
3. Laat de kokosolie smelten in een koekenpan op matig vuur. Leg de plakjes banaan erin en bak aan elke kant 2 minuten.
4. Leg de gebakken plakjes banaan op een bord, besprenkel met de gezouten karamelsaus en dien meteen op.
Voor 2 personen
Voor de saus:
Voor de bananen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.