“My favorite! Een klassiek voorgerecht als je een zomers etentje organiseert, of lekker als frisse lunch. In mijn variant gebruik ik kokosolie, wat het een exotisch tintje geeft. Voor een extra pittige gazpacho doe je er gewoon wat meer rode peper door,”aldus Rens Kroes.
1. Snijd de tomaten en paprika in kleine stukjes. Zet de stukjes van één tomaat apart. Verhit een pan met een wat kokosolie en bak de tomaten en de paprika in 5-7 minuten zacht en het vocht eruit komt.
2. Doe de inhoud van de pan samen met de andere ingrediënten (behalve de overgebleven tomaat) in de blender. Mix tot een schenkbaar geheel en zet de gazpacho in de koelkast tot gebruik. Serveer met de stukjes tomaat. Buen apetito!
Dit is een recept van Rens Kroes. Meer recepten van Rens Kroes? Bestel nu één van haar boeken, zoals Powerfood (€19,99, Uitgeverij Spectrum) of On the Go (€14,99, Uitgeverij Spectrum).
Meer informatie over Rens Kroes? Ga naar haar website, of volg haar op Instagram, Facebook en YouTube.
[Credits: tekst, recepten en fotografie Rens Kroes]
Voor ca. 500 ml soep:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.