De romige kokosroom combineert geweldig met de smaak van de garnalen. Rode peper, koriander en limoen maken deze curry helemaal af!
1 Verhit de olie in een pan en fruit de ui, de knoflook, de peper, de gember, het citroengras en de kaffirlimoenblaadjes 4-5 minuten op matig vuur, tot ze zacht zijn, maar nog nog niet verkleurd zijn.
2 Voeg de garnalen, de groenten, de kokosroom en de bouillon of het water toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 3-5 minuten doorkoken tot de garnalen gaar zijn en de groenten zacht.
3 Neem de pan van het vuur en druppel er een beetje vissaus en wat limoensap naar smaak bij. Serveer in een kom rijst en garneer met reepjes rode peper, koriander en schijfjes limoen.
3 personen
• 1-2 tl arachideolie
• 1 grote ui, fijngehakt
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 1-2 rode pepers, in plakjes gesneden, plus extra voor erbij
• een stukje verse gember van 3 cm, fijngehakt
• ½ stengel citroengras, fijngehakt
• 2 kaffir-limoenblaadjes
• 400 g rauwe grote garnalen, gepeld
• 200 g peultjes of sperziebonen
• 100 g doperwten
• 50 g kokosroom
• 100 ml groentebouillon of water
• Thaise vissaus (nam pla)
• wat limoensap, plus schijfjes limoen voor erbij
• gekookte rijst, voor erbij
• korianderblaadjes, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.