Voor dit recept worden gedroogde rijstnoedels gebruikt die maar kort hoeven te weken — natuurlijk kan het ook met andere soorten noedels.
1 Doe voor de saus de suiker, azijn en75 ml water in een kleine pan. Breng aan de kook op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de knoflook en chilipepers toe. Laat 15 minuten zachtjes koken tot het mengsel stroperig is. Laat afkoelen.
2 Week de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze goed uitlekken en schep ze om met 3 el van de zoete chilisaus.
3 Voeg de mango, avocado en garnalen toe. Schep alles losjes om en voeg de koriander toe. Verdeel over borden en serveer meteen.
Per portie 536 kcal, 15,8 g vet (3,3 g verzadigd), 14,7 g eiwit, 79,4 g koolh., 36,9 g suiker
2 personen
• 100 g gedroogde rijstnoedels (3 mm lange slierten)
• 1 kleine mango, geschild en in stukjes
• 1 avocado, geschild en in stukjes
• 100 g gare noordzeegarnalen, gepeld
• 1 bos korianderkers of koriander, blaadjes afgehaald
Zoete chilisaus
• 50 g suiker
• 50 ml rijstwijnazijn
• 1 teen knoflook, in dunne plakjes
• 2-3 gewone rode chilipepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt
• 1½ rawit, zaadjes verwijderd, fijngehakt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.