Gamba’s Pilpil

Gamba’s Pilpil

Bereiding

1. Verwijder de zwarte ader (het darmkanaal) en de staart van de gamba’s. Snijd de knoflook in dunne plakjes en meng door de olijfolie. Voeg de gamba’s toe en laat dit een kwartier tot een uur in de koelkast staan, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.

2. Doe alles in de koekenpan, voeg 100 ml witte wijn toe, de paprikapoeder en de cherrytomaten. Verwarm alles. De pil pil is klaar als de gamba’s roze kleuren.
Het stokbrood kun je heerlijk dopen in de knoflook-olijfolie.

Tip: hou je van pittig? Voeg een snufje chili- of cayennepeper toe. De smaak van knoflook neutraliseer je door wat gehakte verse peterselie of bieslook toe te voegen.

  • 35 à 40 rauwe gepelde gamba’s (je herkent ze aan hun grijze kleur)
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 ml olijfolie extra vergine
  • 100 ml witte wijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 20 cherrytomaatjes
  • stokbrood


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief