De smeltende sorbet is een heerlijk dressing over fruit. Als je dit voor kinderen maakt, vervang dan de limoncello simpelweg door meer citroensap, water en suiker.
1 Mix voor het ijs alle ingrediënten voor de limoncello sorbetto met 50 ml water in een kan of bak tot de suiker is opgelost. Bevries het in een ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzing van het apparaat, of schenk het in een bakplaat en zet in de vriezer tot het klaar is. Haal de plaat daarbij elke 40 minuten uit de vriezer en ga erdoorheen met een vork om de ijskristallen kapot te maken.
2 Snijd al het fruit in dunne stukjes. Doe alles bij elkaar in een kom, besprenkel met wat sap van een bloedsinaasappel of een gewone sinaasappel en roer de gescheurde muntblaadjes erdoorheen. Laat even staan om de smaken goed in te laten treken. Verdeel de fruitmix dan over 6 kommetjes en doe er een bol van de sorbetto bovenop.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.