Frittata met geitenkaas

Frittata met geitenkaas

Bereiding

1 Verwarm de grill of oven voor op 180 ºC.

2 Breng een pan water aan de kook. Laat de kinderen (voorzichtig!) de sperziebonen afhalen en in stukjes van 3 cm snijden. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in ringetjes; hak het grootste deel van de munt.

3 Kook de bonen 5 minuten in de pan kokend water; voeg na 3 minuten de doperwten of tuinboontjes toe. Laat alles uitlekken in een vergiet.

4 Laat de kinderen de eieren kloppen met een garde, voeg een snuf gemalen zwarte peper en de gehakte munt toe.

5 Smelt boter in een ovenvaste pan en fruit de lente-uiringetjes in 5 minuten zacht. Voeg de uitgelekte groenten toe en dan het ei-muntmengsel.

6 Bak 2 minuten, neem dan de pan van het vuur. De kinderen kunnen de kazen over de frittata verkruimelen en raspen. Gril of bak hem 5–7 minuten in de oven tot-ie is gestold en de bovenkant goudbruin is. Strooi de rest van de munt erover. Dien de frittata warm of koud op met een groene salade.

Per portie 239 kcal, 15,9 g vet (6,6 g verzadigd), 17,4 g eiwit, 4,9 g koolhydraten, 2,1 g suikers

4 personen
• 100 g sperziebonen
• 6 lente-uitjes
• blaadjes van 3 takjes munt
• 150 g doperwten, vers of uit de diepvries, of kleine tuinboontjes, dubbelgedopt
• 6 eieren
• klontje boter
• 40 g geitenkaas
• parmezaan, om te raspen
• groene salade, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine