Frittata met fontina & sticky tomaten

Frittata met fontina & sticky tomaten

De sticky tomaten uit dit glutenvrij frittatarecept zijn los ook erg lekker, dus maak meteen een grote portie. Serveer ze op toast met wat olijfolie plus zout en peper ‒ simpel, en geweldig lekker!

Bereiding



1 Begin met dit recept vroeg in de ochtend of een half uur voordat je naar bed gaat. Verwarm de oven voor op 140 °C. Halveer de tomaten en leg ze met de gesneden kant naar boven in een grote braadslee (35 x 25 cm) ‒ plet ze een beetje met een pollepel.

2 Verdeel de tenen knoflook over de tomaten, druppel er wat olijfolie over en bestrooi ze met wat zeezout en zwarte peper naar smaak.

3 Zet de braadslee in de oven en rooster de tomaten 10 uur, of tot ze sticky zijn en hun vocht hebben verloren, maar de vorm nog intact is.

4 Neem de braadslee uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200 °C. Klop intussen de eieren in een kom tot ze gemarmerd zijn (je mag nog wat eiwit zien). Meng de geraspte parmezaan plus flink wat zeezout en peper erdoor, en hussel dan met de gehakte kruiden.

5 Zet de braadslee met de tomaten op middelhoog vuur, voeg de boter toe en laat smelten. Doe dan het eiermengsel erbij en houd de braadslee een beetje schuin naar alle kanten, zodat het mengsel zich er goed over kan verspreiden.

6 Verdeel als het ei onderaan begint te stollen de fontina erover. Zet de frittata dan in de oven en bak hem 5 minuten, of tot-ie goudbruin is en in volume verdubbeld. Als je hem op deze manier bereidt laat je het ei net stollen, maar als je het lekkerder vindt om de frittata helemaal door te laten garen, bak hem dan nog een paar minuten langer.

Tip Fontina is een halfharde kaas met een lichtzoete, nootachtige smaak uit het noordwesten van Italië. Vraag ernaar bij je kaasboer of koop hem online (bijvoorbeeld bij lindenhoff.nl).

Per portie 228,6 kcal, 16,2 g vet (6,9 g verzadigd), 16,3 g eiwit, 4,8 g koolh., 4,2 g suikers

8 personen

• 1 kg rijpe romatomaten

• 6 tenen knoflook

• 12 grote eieren

• 25 g parmezaan, geraspt

• blaadjes van 60 g zachte kruiden, (zoals bladpeterselie, kervel en basilicum), fijngehakt

• 25 g boter

• 100 g fontina (zie tip), in blokjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief