Edd Kimber: ‘Met citroen geïnfuseerde cheesecake, afgewerkt met heerlijke frambozen, zijn zonder meer al geweldig. Ik wilde ze toch iets spectaculairder maken, en daarom krijgen ze nog een kruimellaag waardoor ze een prachtige textuur krijgen. Hoewel je nu misschien denkt dat je een extra laag moet maken, maak je eigenlijk een grotere hoeveelheid van de bodem en houd je daar een kleine hoeveelheid van achter die je over de cheesecake kruimelt. Ik vind ze heerlijk bij een kop thee en snijd ze dan in wat kleinere vierkantjes, als een soort friandise, maar je kunt ze ook, net als brownies, in een wat groter formaat snijden.’
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet de bakvorm in en bekleed met een vel bakpapier dat je aan beide lange zijden laat overhangen. Zet het bakpapier vast met metalen klemmetjes.
2. Voor de kruimellaag meng je de bloem, de suiker en het zout in een grote kom. Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe en roer met een vork tot je een kruimelig mengsel hebt. Verdeel ongeveer twee derde van dit mengsel gelijkmatig over de bakvorm. Gebruik een stevig glas om het aan te stampen tot een compacte laag. Prik met een vork gaatjes over de hele bodem en plaats 10 minuten in de diepvries. Meng de rest van de kruimellaag met de havervlokken en zet tot gebruik in de koelkast.
3. Bak de bodem 20 minuten in de oven tot deze licht begint te kleuren. Haal uit de oven en zet apart.
4. Voor de cheesecake meng je alle ingrediënten in een grote kom tot een glad mengsel. Verdeel het cheesecakebeslag gelijkmatig over de bodem.
5. Voor de frambozenvulling verwarm je de frambozenjam zachtjes in een pan tot deze vloeibaar is. Haal de pan van het vuur en roer de frambozen er voorzichtig doorheen zodat de frambozen met de jam zijn bedekt. Verdeel her en der wat frambozen over de cheesecake en strooi er gelijkmatig de achtergehouden kruimels overheen.
6. Bak de cheesecake 35-40 minuten in de oven of tot de kruimellaag lichtbruin en krokant is.
7. Laat 1 uur in de vorm afkoelen en plaats de vorm daarna minimaal 4 uur in de koelkast. Snijd in stukken en serveer.
Je kunt de cheesecake 4 dagen bewaren in een afgesloten doos.
Voor 16-24 porties
Voor de kruimellaag
Voor de cheesecake
Voor de frambozenvulling
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.