Op zichzelf is deze focaccia al heerlijk, maar proef hem ook eens met blauwe of geitenkaas ‒ wedden dat je nog een stuk neemt?
1 Meng de gist, het meel, zout en de suiker in een kom, maak een kuiltje in het midden en schenk de olijfolie en 400 ml lauw water erin. Meng met je vingertoppen tot een zacht deeg.
2 Kneed het mengsel 10 minuten op een met meel bestoven werkvlak tot een elastisch deeg. Vet een kom, een bakplaat en twee stukken plasticfolie in met olie. Leg het deeg in de kom, dek af met een stuk ingevet folie en laat 45-60 minuten rijzen op een warme plek.
3 Stort het gerezen deeg op een met meel bestoven werkvlak en sla en duw de lucht eruit ‒ ga niet te ruw te werk.Leg het dan op de ingevette bakplaat met opstaande rand (30 x 25 cm) en spreid het uit om hem te bedekken.
4 Duw met je vingertoppen wat diepe kuiltjes in het deeg en druk de druiven en rozemarijn erin. Dek het af met het tweede stuk ingevet plasticfolie en laat nog eens 30 minuten rijzen.
5 Verwarm de oven voor op 220 °C. Bedruppel de focaccia met olijfolie en strooi er wat zout overheen. Bestrooi met de rietsuiker en bak de focaccia in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Snijd het brood als het nog warm is in 14 rechthoeken en serveer meteen.
Voor 1 brood
• 10 g instantgist
• 600 g witbroodmeel, plus extra
• 2 tl zeezout
• 2 tl fijne kristalsuiker
• 3 el olijfolie, plus extra
Topping
• 300 g pitloze rode of blauwe druiven
• naaldjes van 3 takjes rozemarijn
• 2 el ruwe rietsuiker
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.