Flatbread met pompoenhummus en gerookte eend

Flatbread met pompoenhummus en gerookte eend

Dit is de perfecte lunch, brunch en snack. Oké, kan dat alle drie tegelijk? Wij vinden van wel! Als je geen pompoenfreak bent, maar wel gek bent op zoete aardappel, dan kun je die ook heel goed gebruiken. En is gerookte eend niet helemaal je ding, kies dan voor gerookt rundvlees of gerookte ham. Ook lekker!

Bereiding

1. Kook de pompoenblokjes met  100 ml water met het deksel op  de pan tot ze zacht zijn.

2. Rasp ondertussen de schil van  de citroen en pers het sap uit. Laat  de pompoen uitlekken en pureer samen met de kikkererwten, rasp en  sap van de citroen, de knoflook en  6 el van de olie. Breng op smaak  met peper en zout.

3. Meng de waterkers met de rest  van de olie en de azijn.

4. Verwarm de flatbreads in een koekenpan. Bestrijk twee flatbreads dik met de pompoenhummus en verdeel de waterkers erover. Beleg met plakjes eend en dek af met de andere flatbreads. Snijd elke sandwich in vier punten.

Fotografie Saskia van Osnabrugge, Vonk Receptuur & foodstyling Ingmar Niezen

Voor 8 punten

  • 400 g pompoen, schoongemaakt, in blokjes
  • 100 g gare kikkererwten, uitgelekt
  • 1 biologische citroen, schoongeboend
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 8 el olijfolie
  • 75 g waterkers, blaadjes van de harde stelen geplukt
  • 1 el witte wijnazijn
  • 4 flatbreads
  • 200 g plakjes gerookte eend

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine