Dit is de perfecte lunch, brunch en snack. Oké, kan dat alle drie tegelijk? Wij vinden van wel! Als je geen pompoenfreak bent, maar wel gek bent op zoete aardappel, dan kun je die ook heel goed gebruiken. En is gerookte eend niet helemaal je ding, kies dan voor gerookt rundvlees of gerookte ham. Ook lekker!
1. Kook de pompoenblokjes met 100 ml water met het deksel op de pan tot ze zacht zijn.
2. Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers het sap uit. Laat de pompoen uitlekken en pureer samen met de kikkererwten, rasp en sap van de citroen, de knoflook en 6 el van de olie. Breng op smaak met peper en zout.
3. Meng de waterkers met de rest van de olie en de azijn.
4. Verwarm de flatbreads in een koekenpan. Bestrijk twee flatbreads dik met de pompoenhummus en verdeel de waterkers erover. Beleg met plakjes eend en dek af met de andere flatbreads. Snijd elke sandwich in vier punten.
Fotografie Saskia van Osnabrugge, Vonk Receptuur & foodstyling Ingmar Niezen
Voor 8 punten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.