Dit gerecht is gemakkelijk en snel te maken en ziet er ook nog eens fantastisch uit met zijn spiralen van knapperig, boterig filodeeg en een vulling van ei, lente-ui en gerookte-paprikapoeder. Een scheutje sriracha maakt het geheel af. Het is net een punt hartige taart, maar mooier en veel minder werk.
1. Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C; gasstand 7) en neem een ronde bakvorm van 20 cm doorsnee.
2. Bestrijk een vel filodeeg royaal met de gesmolten boter en rol het in de lengte op. Rol deze rol spiraalvormig op en begin in het midden van de bakvorm.
3. Herhaal met een tweede vel filodeeg: bestrijk het, rol het op en leg hem rondom de eerste spiraal in de vorm. Doe dit met alle vellen filodeeg. De opgerolde deegspiralen moeten de schaal helemaal vullen.
4. Bak het deeg in 10 minuten knapperig en goudbruin.
5. Bereid ondertussen de vulling: meng de eieren, lente-ui, koriander, het paprikapoeder en zout.
6. Schenk dit mengsel over het gebakken filodeeg. Druppel er naar smaak sriracha over en bak het geheel nog 13-15 minuten. Haal de gevulde taart uit de oven en laat hem 15 minuten afkoelen. Snijd de taart dan in punten.
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.