Deze kleine traktaties zijn verrassend gemakkelijk te maken: perfect om mee te nemen naar een etentje! Als je de goede champagne hiervoor nog niet wilt opentrekken, kun je ook een klein flesje bubbels kopen.
1 Verwarm de slagroom in een klein pannetje op middelhoog vuur tot tegen het kookpunt. Voeg de chocolade en boter toe, laat smelten en klop tot het
mengsel glad is.
2 Schenk langzaam de champagne erbij en meng die er goed doorheen. Doe het mengsel dan in een kom en laat het
2 uur opstijven in de koelkast.
3 Zeef het cacaopoeder in een ondiepe kom. Schep met een theelepel porties van het truffelmengsel, rol er balletjes van, rol ze door de cacao en serveer.
Per portie 108 kcal, 9 g vet (5,5 g verzadigd), 1,6 g eiwit, 4,1 g koolhydraten, 3,2 g suikers
30 stuks
• 200 g slagroom
• 300 g pure chocolade (70 % cacao), grof gehakt
• 20 g ongezouten boter, in blokjes
• 100 ml champagne (of prosecco of cava)
• 100 g cacaopoeder
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.