Deze prachtige plaattaart kun je beleggen met alles wat je lekker vindt, zoals gegrilde seizoensgroenten, gemarineerde olijven, gerookte ham en verse kruiden.
1. Maal het kikkererwtenmeel samen met de olijfolie, rozemarijn, wat zout en peper plus 300 ml water in de keukenmachine tot een glad mengsel. De gewenste dikte kun je vergelijken met die van pannenkoekenbeslag. Voeg als het mengsel nog te stevig is wat water toe. Dek de kom af met plasticfolie en laat 1 uur rusten.
2. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met pakpapier. Verdeel het beslag in een dunne laag over de bakplaat en zet 13 minuten in de oven (zet daarna de oven niet uit).
3. Verdeel de groenten, mozzarella en geraspte pecorino over de plaattaart en zet nog 3 minuten in de oven, of tot de deegbodem helemaal gaar en knapperig is. Snijd de farinata in grove stukken en serveer.
Credits recept Michael Verswijveren; fotografie Mitchell van Voorbergen
4-6 personen
Topping
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.