Falafelwafel met rode-bietensalade

Falafelwafel met rode-bietensalade

Wees eerlijk: voor een zoete wafel met topping van rood- fruit en honing mogen ze jou toch ook ’s nachts wakker maken? Probeer ook eens wat nieuws, want een hartige wafel is minstens zo lekker!

Bereiding

1. Doe de bananen, tahin, cacao en yoghurt in een keukenmachine en maal tot een glad mengsel.

2. Doe de kikkererwten zonder vocht (bewaar het vocht eventueel voor een ander gerecht) met alle overige ingrediënten voor de wafels in een keukenmixer en maal ze in 3 minuten helemaal fijn.

3. Schep een beetje van het kikkererwtenmengsel in het wafelijzer en bak zo alle falafelwafels. Bewaar ze na het bakken in een schone droge theedoek zodat ze iets zachter worden.

4. Meng de biet met de ui, peterselie, azijn en extra vierge olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

5. Leg een falafelwafel op een bord en schep er een beetje van de rode-bietensalade op. Dek af met een falafelwafel en geniet ervan!

TIP
Vet het wafelijzer goed in met bakspray of een beetje olie, anders blijven de wafels plakken.

 

Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Falafelwafel

  • 1 el olijfolie, plus extra om in te vetten
  • 400 g gekookte kikkererwten
  • ½ bos bladpeterselie, gewassen en gedroogd
  • ¼ bos verse koriander, gewassen en gedroogd
  • 1 rode ui, in parten
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • rasp en sap van 1 biologische citroen
  • 2 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel

Rode-bietensalade

  • 500 g gekookte rode bieten, in blokjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • ½ bos bladpeterselie, gewassen, gedroogd en gesneden
  • 25 ml natuurazijn
  • 25 ml extra vierge olijfolie
  • zout en versgemalen
  • zwarte peper

Extra nodig

  • wafelijzer
  • keukenmixer

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Blijf gratis op de hoogte