Kip tajine met bloemkool

Kip tajine met bloemkool

Een klassieker uit de Marokkaanse keuken is toch wel de tajine. Een tajine bestaat uit een schaal van aardewerk met een kegelvormige of een bolvormige deksel. Deze smaakvolle tajine van kip en bloemkool moet je echt eens geproefd hebben. Doordat je de kip langzaam gaart wordt deze heerlijk mals en de specerijen trekken in de bloemkool: zoveel smaken en texturen!

Bereiding

1. Verhit de olijfolie in een tajine op halfhoog vuur.

2. Leg de kippenbouten in de tajine en voeg ui, knoflook, zout, kurkuma, gemberpoeder, ras el hanout, harissakruiden, koriander en peterselie toe.

3. Roer voorzichtig door en laat 4-5 minuten staan op het vuur met de deksel op de tajine.

4. Giet het warme water erbij via de zijkant van de tajine.

5. Kook 13-15 minuten met de deksel op de tajine. Open zo nu en dan en schep de kip voorzichtig om.

6. Breng in een aparte pan licht gezouten water aan de kook.

7. Snijd de bloemkool in roosjes, kook de bloemkool half gaar en giet het water af.

8. Open de tajine, schep even om en leg de bloemkoolroosjes erbovenop. Schep met een lepel wat saus over de bloemkool.

9. Voeg de groene olijven toe en sluit de tajine nog eens 6-8 minuten.

10. Wanneer de bloemkool gaar is, zet je het vuur laag en laat je de tajine nog 3-2 minuten sudderen.

11. Garneer met fijngesneden peterselie. Serveer de tajine met warm brood en eet smakelijk!

Kidstip:

Wanneer ik uit de tajine kook probeer ik ook voor Yanis zo veel mogelijk groenten te gebruiken. En ook bij deze tajine kun je dus alle groenten toevoegen die jij en de kinderen lekker vinden.

Voor 4 personen |40 minuten

  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 kippenbouten
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. ras el hanout
  • theel. harissakruiden
  • 2 eetl. Fijngesneden koriander
  • 2 eetl. Fijngesneden peterselie
  • 200 ml warm water
  • 1 bloemkool
  • handvol groene olijven
  • fijngesneden peterselie voor garnering

Ook nodig:

  • tajine of een braadpan met deksel

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine