Dit recept lijkt wellicht een beetje ingewikkeld, maar wat je uiteindelijk uit de oven haalt is zooo lekker! De combinaat ei-spinazie is goddelijk en dat blijkt maar weer eens in dit ontbijtgerecht.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Kook de spinazie tot hij is ontdooid. Laat goed uitlekken en knijp overtollig vocht eruit.
3. Doe de spinazie met crème fraîche en nootmuskaat in een keukenmachine. Meng en breng op smaak met zout en peper.
4. Verdeel over twee ovenschaaltjes, breek in elk een ei en verdeel de boter erover. Zet ze in een braadslee en vul die met water tot de schaaltjes half onderstaan.
5. Bak 15 minuten, tot het eiwit is gestold, maar het geel nog zacht is. Bestrooi met zout en peper en serveer.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.