Eiercurry is een vullend gerecht gemaakt met een heerlijke symfonie van specerijen, dat men in Bangladesh bereidt op dagen dat het buiten wat koeler is. Tomaten en aardappelen krijgen het gezelschap van eerst gekookte en daarna gebakken eieren.
Eieren
Kook de eieren 8 minuten. Pel ze als ze wat afgekoeld zijn. Verhit een koekenpan met olie en voeg de rest van de ingrediënten toe. Doe de eieren erbij en bak ze 1 minuut.
Curry
1. Leg alle specerijen in hoopjes klaar op een bord.
2. Verhit een wok met raapzaad- en mosterdolie en bak de ui 1 minuut op hoog vuur. Voeg de specerijenpasta’s, mosterd en specerijen toe en bak nog 3 minuten. Voeg wat water toe tegen het aanbranden.
3. Doe de kerstomaten in de pan. Voeg 50 ml water toe. Laat 3 minuten op hoog vuur koken. Roer constant om zodat je de tomaten tot moes roert.
4. Voeg de aardappelen en piripiri toe met nog 300 ml water. Laat afgedekt 20 minuten op middelhoog vuur koken.
5. Doe de eieren erbij en leg de korianderblaadjes en gedroogde chilipeper erbovenop. Laat 2 minuten pruttelen. Haal daarna van het vuur.
Voor 4 personen. Bereidingstijd 40 minuten.
Eieren
Curry
Garnering
Voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.