Alle ingrediënten in dit recept gaan in 1 pan. Ideaal, want zo heb je een hoop minder afwas. De chilisaus en gember geven een zoetpittig smaakje aan het gerecht.
1. Kook de rijst gaar, giet af en zet apart.
2. Meng de chilisaus, knoflook, gember en verse chilipeper in een kom. Verhit de olie in een koekenpan met deksel op hoog vuur en roerbak het vlees 1 minuut tot het is dichtgeschroeid.
3. Voeg de groenten en een scheut water toe en blijf 2 minuten goed roeren. Doe het chilimengsel erbij en roer nog 1 minuut. Voeg de rijst, sesamolie en sojasaus toe.
4. Maak vier kuiltjes in het mengsel en breek in elk een ei. Leg het deksel op de pan en laat de eieren garen. Druppel er wat extra chilisaus over en bestrooi met lente-ui en koriander.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.