Doperwten-muntrisotto

Doperwten-muntrisotto

Risotto is een perfect weekendgerecht! Hoewel je er even voor in de keuken moet staan – en constant moet blijven roeren, is dit recept het helemaal waard. Serveer met een flinke hand rucola. 

Bereiding



1 Verhit boter en olijfolie en bak de uisnippers, knoflook en bleekselderij ca. 15 minuten, tot ze zacht maar niet verkleurd zijn. Roer de rijst 2 minuten mee; de korrels worden iets doorzichtig. Doe de wijn erbij en roer tot-ie helemaal is opgenomen. Voeg zout en peper toe.

2. Roer met een soeplepel tegelijk de bouillon erdoor; blijf steeds roeren tot de hele lepel is opgenomen. Doe de doperwten erbij en kook 5 minuten tot alles gaar is; voeg een scheut water toe als de risotto te plakkerig wordt.

3. Neem van het vuur, roer munt, parmezaan, zout en peper erdoor en serveer.

4–6 personen
• klontje boter
• 2 el olijfolie
• 1 grote ui, fijngesnipperd
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
• 400 g risottorijst
• 250 ml droge witte wijn
• 1,1 l hete kippen- of groentebouillon
• 100 g doperwten, vers of diepvries
• handvol muntblaadjes, gehakt
• 100 g geraspte parmezaan


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine