Vegan rodelinzensoep

Bereiden

Deze veganistische soep met rode linzen is goddelijk lekker. Zo lekker, dat zelfs de grootste kannibalen niet zullen kraaien om een groot stuk vlees. Serveer hem als je het lekker vindt met wat sneetjes vers gebakken boerenbrood of simpele toast. En, als we je een tip mogen geven, bewaar wat voor de volgende dag, zodat je op je werk kunt genieten van een heerlijke lunch. 

1 Verhit een soeppan met olijfolie. Voeg de uien toe en fruit 1-2 minuten op middelhoog vuur.

2 Wordt de bodem van de pan te droog tijdens het bakken? Voeg dan 1-2 eetlepels water toe.

3 Voeg de gember, knoflook, komijn, kurkuma, chili vlokken en snuf zout toe en bak één minuut mee. Doe de wortels ook in de pan en bak één minuut. Voeg de pompoen toe en bak nog twee minuten mee. Doe de tomaat en tomatenpuree in de pan en bak één minuut.

4 Voeg de linzen en het water toe, dek af met een deksel en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het afgedekt tien minuten borrelen. Als de soep te dik wordt, zeg maar stoofpot dikte, voeg dan nog een wat water toe.

5 Voeg zout, citroensap, groente bouillon en bleekselderij toe en laat nog vijf minuten borrelen. Voeg de peterselie en koriander toe en kook alles nog één minuut.

--

Dit recept komt uit het boek 'Vegan for Friends' van Alexander Gershberg (€ 24,99, Karakter Uitgevers B.V.).


Receptfotografie: Lize Jansen