Omdat het toch een beetje zonde is om verse, dure oesters te gebruiken om te bakken, zijn voor dit gerecht diepgevroren (Koreaanse) oesters ideaal. Die vind je in het diepvriesvak bij de Aziatische supermarkt.
Laat een dag van tevoren de oesters ontdooien in de koelkast.
Los de volgende dag het zout op in een kom koud water en leg daarin de ontdooide oesters. Roer er even in met je handen en laat zo een minuutje staan. Spoel de oesters daarna voorzichtig een paar keer af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Meng in een kom de sojasaus met de azijn en de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Voeg het sesamzaad toe en roer nog even door. Voeg als je de dipsaus te zout vindt een scheutje water toe. Zet opzij.
Strooi de bloem op een bord en wentel de oesters daarin. Ze moeten allemaal bedekt zijn met een laag bloem.
Kluts in een ruime kom de eieren met ¼ theelepel zout, een snufje peper, de bosui en eventueel ½ van de chilipeper. Leg de oesters erin en zorg ervoor dat ze rondom bedekt zijn met ei.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Lepel 1 oester uit het ei en leg die voorzichtig in de pan. Leg als het ei nog vochtig is een ringetje chilipeper op de oester. Doe hetzelfde met de
andere oesters. Laat de oesters elkaar niet raken.
Zet het vuur lager en bak 1 à 2 minuten, of tot het ei goudgeel is. Draai om en bak in 1 à 2 minuten het ei aan de andere kant ook goudgeel.
Serveer de oesters met de dipsaus.
150 g diepgevroren oesters (ca. 15 stuks)
1 tl grof zeezout
2 el sojasaus
2 el natuur- of appelazijn
½ à 1 el (ruwe) rietsuiker
½ tl geroosterd sesamzaad
3 el bloem
2 eieren
zout en peper
1 bosui, in ringen
1 rode chilipeper, in ringen (optioneel)
2 el zonnebloemolie
Smaakt dit naar meer? Dit recept komt uit:
De bijbel van de Koreaanse keuken
De bijbel van de Koreaanse keuken is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Koreaanse keuken wil leren kennen Van bulgogi tot bo-ssam en bibimbap en van…