Dadelcake met karamel met gezouten boter

Dadelcake met karamel met gezouten boter

In ‘Shoukran’ van Abdel Alaoui vind je de allerlekkerste Marokkaanse recepten voor de hele familie, zodat je iedere dag samen kunt genieten van heerlijke gerechten vol kleur en smaak. Met dit recept maak je zijn heerlijke dadelcake. Smullen maar!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 170 °C elektrisch of 150 °C hetelucht.

2. Laat 50 gram boter smelten in een koekenpan, voeg er 50 gram bruine basterdsuiker en de dadels aan toe en laat 10 minuten op laag vuur karamelliseren. Verwarm in een andere pan de slagroom (niet koken). Zet opzij.

3. Laat de rest van de boter smelten. Klop de eieren en de rest van de basterdsuiker in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Meng in een andere kom het bakpoeder, amandelmeel en de tarwebloem, en doe dit bij het eiermengsel. Meng alles goed en voeg het rozenwater en de gekaramelliseerde dadels toe.

4. Vet een cakevorm in met boter en bestrooi hem met suiker. Schenk het beslag in de vorm en zet hem 40 minuten in de oven.

5. Maak de karamel met gezouten boter. Laat de suiker met een beetje water op laag vuur smelten in een koekenpan. Voeg zodra de suiker bruin wordt de boter en warme slagroom toe, meng en laat het mengsel 10 minuten inkoken op laag vuur.

6. Serveer de cake met de warme karamel.

Voor 6 personen – 1 uur

  • 250 g boter
  • 250 g lichtbruine basterdsuiker, plus een beetje extra
  • 10 ontpitte dadels, in grote stukjes
  • 3 eieren
  • 10 g bakpoeder
  • 50 g amandelmeel
  • 200 g tarwebloem
  • 1 dopje rozenwater

Karamel met gezouten boter

  • 100 g suiker
  • 150 g gezouten boter
  • 200 ml slagroom

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief