In ‘Shoukran’ van Abdel Alaoui vind je de allerlekkerste Marokkaanse recepten voor de hele familie, zodat je iedere dag samen kunt genieten van heerlijke gerechten vol kleur en smaak. Met dit recept maak je zijn heerlijke dadelcake. Smullen maar!
1. Verwarm de oven voor tot 170 °C elektrisch of 150 °C hetelucht.
2. Laat 50 gram boter smelten in een koekenpan, voeg er 50 gram bruine basterdsuiker en de dadels aan toe en laat 10 minuten op laag vuur karamelliseren. Verwarm in een andere pan de slagroom (niet koken). Zet opzij.
3. Laat de rest van de boter smelten. Klop de eieren en de rest van de basterdsuiker in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Meng in een andere kom het bakpoeder, amandelmeel en de tarwebloem, en doe dit bij het eiermengsel. Meng alles goed en voeg het rozenwater en de gekaramelliseerde dadels toe.
4. Vet een cakevorm in met boter en bestrooi hem met suiker. Schenk het beslag in de vorm en zet hem 40 minuten in de oven.
5. Maak de karamel met gezouten boter. Laat de suiker met een beetje water op laag vuur smelten in een koekenpan. Voeg zodra de suiker bruin wordt de boter en warme slagroom toe, meng en laat het mengsel 10 minuten inkoken op laag vuur.
6. Serveer de cake met de warme karamel.
Voor 6 personen – 1 uur
Karamel met gezouten boter
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.