Een soepje is natuurlijk altijd een goed idee! Deze pittige soep van zoete aardappel met curry én heel veel koriander is ook op een warme dag super lekker. Als je in een creatieve bui bent kun je met verschillende toppings nog wat smaakaccenten aanbrengen. En lukt het jou om zo’n mooi patroontje voor elkaar te krijgen?
1. Gebruik een grote braadpan en voeg een flinke scheut olijfolie toe, fruit de uitjes en knoflook. Bak vervolgens de gember een minuutje mee. Voeg de currypasta toe en roer even goed door. Voeg de geraspte zoete aardappel toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de grofgehakte koriandersteeltjes toe. Schenk de kokosmelk erdoor, breng aan de kook en laat ongeveer 10 à 15 minuten pruttelen.
2. Pureer de zoete aardappel als hij gaar is met de staafmixer en breng op smaak met limoensap en zout.
3. Verdeel de soep over 2 kommen en voeg naar keuze verschillende toppings toe.
Voorgerecht 2 personen of tussengerecht 4 personen.
Toppings zoals op de foto:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.