Curried zoete aardappelsoep

Curried zoete aardappelsoep

Een soepje is natuurlijk altijd een goed idee! Deze pittige soep van zoete aardappel met curry én heel veel koriander is ook op een warme dag super lekker. Als je in een creatieve bui bent kun je met verschillende toppings nog wat smaakaccenten aanbrengen. En lukt het jou om zo’n mooi patroontje voor elkaar te krijgen?

Ingredienten

1. Gebruik een grote braadpan en voeg een flinke scheut olijfolie toe, fruit de uitjes en knoflook. Bak vervolgens de gember een minuutje mee. Voeg de currypasta toe en roer even goed door. Voeg de geraspte zoete aardappel toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de grofgehakte koriandersteeltjes toe. Schenk de kokosmelk erdoor, breng aan de kook en laat ongeveer 10 à 15 minuten pruttelen.

2. Pureer de zoete aardappel als hij gaar is met de staafmixer en breng op smaak met limoensap en zout.

3. Verdeel de soep over 2 kommen en voeg naar keuze verschillende toppings toe.

Voorgerecht 2 personen of tussengerecht 4 personen.

  • 700 g zoete aardappelen, geraspt (of in kleine blokjes)
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 cm verse gember, fijngehakt
  • 1 à 2 eetlepels rode currypasta
  • 1 l kokosmelk
  • klein bosje koriander, blaadjes en steeltjes grofgehakt
  • 1 limoen, sap en rasp (rasp als topping)
  • olijfolie

Toppings zoals op de foto:

  • kokosroom
  • limoenrasp
  • kokosvlokken
  • gebakken uitjes
  • korianderblaadjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten